Hjärnan börjar bli trött och seg nu efter dessa två intensiva dagar. Inte det att vi har särskilt svåra prov, det hade kunnat vara mycket värre. Just denna press att ändå prestera varje dag på varje lektion jag har den här veckan är så sjukt jobbig. Jag har alltid en liten klump i magen inför varje prov tills det att jag får mina frågor och vet vad jag ska göra liksom.
Imorse skrev jag mitt sista colloquium för terminen i patologsik fysiologi vilket jag fick veta några timmar senare att jag hade passat, helt underbart. Åkte sedan till Linezers sjukhus och skrev slutprov i hematologi, vilket även det är passat och klart.
3/5 möjliga prov för veckan är alltså skriva och passade och det känns fantastiskt.
Nu har jag bara morgondagens colloquium i patologisk anatomi kvar innan jag på fredag skriver exam i propedeutics.
Mitt exam är väl det jag oroar mig för lite. Det är en teoretisk del och en praktisk del som jag tror kommer gå bra, har varit väldigt uppmärksam på lektionerna och vi har haft en bra lärare som lärt oss väldigt mycket. 
Praktiska delen fungerar på det sättet att vi kommer vara uppdelade i par i klassen. Sen kommer läraren säga vad jag ska göra på min partner, vilket kan vara att jag ska palpera ett visst organ eller lymfkörtlar. Eller att jag ska lyssna med stetoskop på lungorna eller tarmarna. Eller göra "percussion" som det heter på engelska att man liksom kan märka ut vart ett organ är, eller undersöka om det finns vätska i buken eller i lungorna etc.
Jag tror att praktiska ska gå bra, gäller bara att komma ihåg alla steg. Sen har vi en teoretisk del också som jag måste lära mig 600frågor till. BLÄ säger jag bara. Började med det i helgen och det är inte lätt att komma ihåg alla dessa frågor.
Men jag tror väl att det ska gå vägen! Under helgen så gjorde jag en docka av min kudde som jag tränade lite på genom att gå igenom och göra en helkroppsexamination haha. Funkade ypperligt kan jag säga!
Nu ska jag fortsätta med mitt plugg inför morgondagens colloquium, ciao på er!