Hola på er!
Måndag är här och vilken jäkla ångest den kom med. Idag hade jag först lektion i hjärtkirurgi (haha vi läser så jäkla specifika kurser just nu så man kan inget annat än skratta), sedan direkt efter så var det dags för "defence of placement" där jag skulle sitta med två specialister som skulle fråga ut mig en massa och kunde iprincip fråga vad som helst inom internmedicin. Jag var livrädd, men de var väldigt trevliga och rättvisa så det gick superbt. 
Hann hem för att käka innan jag hade lektion i neurokirurgi där i hade lite teori först innan vi gick runt och träffade lite patienter.
Vi har världens coolaste lärare. Man vill inget annat än bara vara henne. Jag har träffat henne förut när jag hade praktik på neurokirurgen, men träffade henne väldigt snabbt bara. Hon visade lite sjuka bilder på sin telefon och berättade jätteintressanta historier.
Under lektionen nere på akuten träffade vi en man som ramlat och slagit i huvudet för två veckor sen och som haft ont i huvudet och konstiga stickningar i vänster hand under senaste dagen. CTn visade ett ganska stort subduralt hematom som behövde opereras. Så efter lektionen så frågade läraren ifall någon ville stanna kvar efter lektionen för att assistera henne, något jag givetvis nappade på.
Så nu har jag sugit blod från en skalle, hållt i en skalle när någon borrat i den, sett en hjärna, samt sytt ihop en skalle. Ingen dålig måndag det inte! Det sista de gjorde var att placera mig i ett hörn av operationssalen där jag stod snällt och väntade, innan kirurgen tog en skål med vatten och hällde över mig. Haha jag blev så chockad, och alla bara skrattade och sa att det var tradition när någon hade premiär i neurokirurgens op-salar. Älskar ändå den jargong som utspelar sig i op-salar, det är så jävla bra stämning jämt. 
 
Förra veckan firade jag Valborg och det var nog det roligaste valorgsfirandet någonsin skulle jag säga. 
Otroligt lyckat, alla var så glada och det var bara helt perfekt!
 
Nu ska jag mysa ner mig i sängen med en stor kopp te och kika på Robinson.